Van kleine keukentafel tot grote eettafel voor feestdagen

Een uitschuifbare of verlengbare houten eettafel is heel handig. Voor dagelijks gebruik moet de tafel qua afmeting passend zijn voor het aantal personen. Maar bij feestdagen en verjaardagen wilt u met zoveel mogelijk mensen aan dezelfde tafel kunnen eten. Ook voor studie, werk en hobby is het fijn de tafel naar wens te kunnen aanpassen. Voor deze uitschuifbare en verlengbare houten eettafels bent u bij ons aan het juiste adres.

Uitschuifbare, uitklapbare houten eettafels

Uitschuifbare houten eettafels worden vanuit het midden van de tafel óf vanaf de korte kant van de tafel uitgeschoven. De tafels zijn op maat leverbaar, en afhankelijk van het model en de afmeting zijn ze verlengbaar met 45 tot 270 cm met (veelal) losse of opklapbare inlegbladen. De opklapbare, uitklapbare inlegbladen liggen opgeklapt onder het tafelblad.

Rechte massief grenen eettafel met verlenging door aanschuifblad
Grote verlengbare eiken of kernbeuken eettafel met opklapbare bladen

Verlengbare houten eettafels

Een andere manier om de tafel te verlengen is d.m.v. losse aanzetbladen aan de korte kanten van de tafel. Er zit dan geen ‘naad’ in het tafelblad en de houtbanen lopen in de lengterichting. De aanzetbladen zijn vaak 50 cm lang en kunnen eventueel hangend geleverd worden.

Vorm en afmeting naar keuze

Of u nu kiest voor een ronde, een ovale, een ellipsvormige, een vierkante, een bootvormige of rechte uitschuifbare of verlengbare houten eettafel,  ze zijn allemaal op maat leverbaar.
Zoekt u een houten uitschuifbare eettafel waar u zowel met 4, 6, 8, 10 of 12 personen aan kunt eten, dan kunnen wij u daarin adviseren.

Massief houten tafels in heel veel houtsoorten

Onze massief houten eettafels zijn leverbaar in massief eikenhout, wildeikenhout, beukenhout, kernbeukenhout, grenenhout, kersenhout, walnoothout, elzenhout en teakhout. De houtafwerking is naar keuze onbehandeld, gezeept, geolied, gebeitst of naturel gelakt.

Eettafel met houten, laminaat of linoleum blad

Alle eettafels in ons assortiment zijn leverbaar met massief houten blad. Daarnaast zijn veel tafels leverbaar met Nano laminaat blad in alle Fenix NTM kleuren, en enkele tafels zijn bovendien leverbaar met linoleum blad in een aantal kleuren.

Mogelijkheden met uitschuifbare en verlengbare houten eettafels

De ronde uitschuifbare eikenhouten eettafel H230 met diameter 100 cm voor 4-6 personen, uitschuifbaar met 4 inlegbladen tot 280 cm lengte.

De rechte verlengbare grenenhouten eettafel Guldborg voor 6 personen 180 cm lang met 2 aanzetbladen verlengbaar tot 280 cm.

De rechte eettafel Signal met afmeting 110×240 cm met 2 opklapbare inlegbladen van 60 cm aan de korte kant van de tafel, verlengbaar tot 360 cm.

Ovale uitschuifbare eiken eettafel met opklapbare bladen

De Weide Hoek Scandinavische Meubelen

De Weide Hoek is gespecialiseerd in de in- en verkoop van Scandinavische houten meubelen vanuit onze showroom in Havelte (Drenthe). Wij kopen in bij diverse Deense meubelfabrieken, waarbij vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

DE VOORDELEN VAN

Massief houten meubelen

Een lange levensduur

Hierdoor zult u er jarenlang plezier aan beleven.

Eenvoudig in onderhoud

Massieve houten meubelen zijn goed te onderhouden

Goed te repareren

Als uw meubels kapot zijn zijn deze vaak succesvol te repareren.

Is een natuurproduct

De natuurlijke uitstraling geeft uw huis een gezond binnenklimaat.