New Nordic Living

De Scandinavisch woonstijl wordt ook wel NEW NORDIC LIVING genoemd. De inrichting is mede door de strakke, slanke lijnen eenvoudig, rustgevend en tijdloos. Een van de kenmerken is de sterke aanwezigheid van lichte kleuren en lichte houtsoorten. Een ander kenmerk is het eerlijk materiaalgebruik van hoofdzakelijk natuurlijke materialen zoals hout, wol, steen en leder.

Verschillende stijlen

Binnen het assortiment Scandinavische meubels zijn weer verschillende stijlen aanwezig, variërend van traditionele en landelijk tot elegant en modern. Allemaal ontworpen en geproduceerd met de klant in het centrum, om zoveel mogelijk aan de unieke wensen van de klant te kunnen voldoen.

Hal Scandinavische woonstijl
Slaapkamer Scandinavische woonstijl

Scandinavisch design

De Scandinavische ontwerpers verstaan de kunst om de natuurlijke eigenschappen van onder andere hout te combineren met onze vraag naar comfort en functionaliteit. De strakke, ranke lijnen, waardoor de kleuren en eigenschappen van het massieve hout tot hun recht komen, maken dat u nooit uitgekeken raakt op uw Scandinavische meubels. Duurzaamheid, handwerk en vakmanschap staan bij de Scandinavische ontwerpers hoog in het vaandel.

Licht interieur

In Scandinavië zijn de dagen ’s winters kort, daarom is het gebruik van lichte houtsoorten en lichte kleuren van belang. Lichte houtsoorten zoals beuken, berken, elzen, essenhout en grenenhout worden graag gebruikt. Daarbij worden, ook bij de donkere houtsoorten, zoals bijvoorbeeld eikenhout, afwerkingen gebruikt waardoor het hout, nog, lichter wordt. U kunt hierbij denken aan het zepen van de meubelen of door de meubels af te werken met een witte beits of witte olie.

Waarom massief houten meubels?

Wat maakt massief houten meubels zo onweerstaanbaar mooi? Dat is de echtheid, de puurheid, de houdbaarheid van het product. Onze van nature aanwezige verbondenheid met de natuur maakt dat we altijd weer teruggrijpen op producten uit de natuur, en er nooit op uit gekeken raken. De Scandinavische ontwerpers verstaan de kunst om de natuurlijke eigenschappen van hout te combineren met onze vraag naar comfort en functionaliteit.

In de meubelfabrieken worden ambachtelijke tradities gecombineerd met moderne productie technologie, waardoor de meubels op een eigentijdse en milieuvriendelijk wijze geproduceerd kunnen worden. Duurzaamheid, vakmanschap en woongenot gaan zo hand in hand.

Werkkamer Scandinavische woonstijl
DE VOORDELEN VAN

Massief houten meubelen

Een lange levensduur

Hierdoor zult u er jarenlang plezier aan beleven.

Eenvoudig in onderhoud

Massieve houten meubelen zijn goed te onderhouden

Goed te repareren

Als uw meubels kapot zijn zijn deze vaak succesvol te repareren.

Is een natuurproduct

De natuurlijke uitstraling geeft uw huis een gezond binnenklimaat.