Massieve Meubels

Massieve houten meubels zijn mooi, degelijk en duurzaam. Bovendien goed te onderhouden en indien nodig na vele jaren goed te repareren. Massieve houten meubels zijn een investering voor vele jaren.

Een veel gehoord verhaal in de winkel is dat klanten na 20-30 jaar opnieuw massieve, Deense meubels willen kopen, omdat ze zo tevreden waren over de oude. De reden voor de nieuwe aankoop is vaak de veranderde wens t.a.v. de grootte van het meubelstuk, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing of de veranderde samenstelling van het gezin. Of de klant wil na vele jaren een andere ‘look’ in huis, dus andere (hout) kleuren en meubels volgens een moderner ontwerp.

Massieve meubelen in diverse houtsoorten

Wij bieden meubels aan in diverse houtsoorten. Maar voor alle meubels geldt dat ze gemaakt worden van MASSIEF HOUT. Dus massief grenen, massief beuken, massief eiken, massief notenhout, massief essenhout.

Houten bed - massief eiken of kernbeuken bed met laden
Houten bed - massief eiken of kernbeuken bed

Van boomstam tot meubelstuk

Een meubelstuk ondergaat vele processen vanaf de boomstam tot dat het verkocht wordt aan de klant. De boomstam wordt eerst op de zagerij in platen gezaagd en naar de fabriek gestuurd. Daarna wordt het hout 4-5 weken gedroogd, totdat het de juiste vochtigheidsgraad heeft van 6-10%. Na het drogen, worden de platen in kleinere delen gezaagd, en bewerkt door het te schuren, te lijmen en te boren. Daarna wordt het meubelstuk samengesteld, verpakt en naar de klant verstuurd.

Onderhoud massieve meubels

Een geolied of gezeept meubelstuk dienst nabehandeld te worden met respectievelijk meubelolie en (hout)zeep. Gelakt en gebeitste meubels behoeven, zolang de laklaag mooi is, geen nabehandeling. Geolied en gezeepte meubels kunnen, indien nodig, geschuurd worden om eventueel vuil of lelijke plekken te verwijderen. Het schuren dienst altijd te gebeuren in de richting van de houtbanen, en met extra fijn schuurpapier.

Luchtvochtigheid en warmtebron

 De luchtvochtigheid in een vertrek met houten meubels moet 30 tot 60%. Het is niet goed als houten meubilair in een vertrek staat waar de luchtvochtigheid sterk wisselt. Het hout stelt zich in op basis van de omgeving, en grote veranderingen kan het hout beschadigen. Als het hout te droog wordt, is het risico dat het gaat scheuren groot. Het is daarom belangrijk dat de meubels niet te dicht bij een warmtebron staan, zoals radiator of open haard.

Massief wildeiken, kernbeuken of noten houten dressoir
DE VOORDELEN VAN

Massief houten meubelen

Een lange levensduur

Hierdoor zult u er jarenlang plezier aan beleven.

Eenvoudig in onderhoud

Massieve houten meubelen zijn goed te onderhouden

Goed te repareren

Als uw meubels kapot zijn zijn deze vaak succesvol te repareren.

Is een natuurproduct

De natuurlijke uitstraling geeft uw huis een gezond binnenklimaat.