Houten meubelen

Hout is een mooi en levend materiaal, en zal in de loop der jaren steeds een beetje blijven werken en van kleur veranderen. Dit is het gevolg van seizoensgebonden schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Uw houten meubelstuk verandert daardoor ook steeds een beetje, en is daardoor eigenlijk steeds weer een beetje ‘nieuw’. Uw meubelstuk evolueert, en wordt met de jaren steeds meer vertrouwd en waardevoller voor u en uw familie.

Onderhoud loont!

Met goed onderhoud behoudt uw houten meubelstuk de natuurlijke gloed en goede eigenschappen voor vele jaren. Eigenlijk worden uw massief houten meubels met de jaren steeds mooier!

  • Houten meubelen verdienen het om goed onderhouden te worden, ze zijn het waard.
  • Een relatief kleine inzet van uw kant wordt beloond met een prachtig resultaat, uw meubelstuk staat weer te pronken!
  • Gelakt hout vraagt, zolang de laklaag intact is, nagenoeg geen onderhoud.
  • Onbehandeld en geolied hout vraagt wel nabehandeling, om te voorkomen dat het hout uitdroogt.
  • Het voordeel van onbehandeld en geolied hout is dat het geschuurd kan worden, waardoor u lelijke plekken of beschadigingen kunt weghalen.
Grote massief eiken of beuken eettafel op maat met 10 stoelen
Witte massief grenen houten kinderkamer meubels; kledingkast, bureau en ladenkast

Reparaties

Is het niet ons aller wens om het materiaal, dat we uit de natuur nemen, zo lang mogelijk te gebruiken? Dat is duurzaam en eerlijk materiaalgebruik. Massief houten meubelen maken dit mogelijk, omdat reparatie mogelijk is. Uiteraard is niet alles te repareren maar wel veel, omdat het basismateriaal, namelijk hout, goed en degelijk is.

Een citaat een van de Deense meubelfabrieken

We gebruiken alleen het beste deel van het hout bij de productie van onze meubels. Onze ervaren timmerlieden combineren moderne technieken met traditionele vakmanschap, zodat de hout structuur en de natuurlijke eigenschappen behouden blijven gedurende het productieproces.

De verschillende houtsoorten hebben elk hun eigen karakter en uiterlijk. Beukenhout bijvoorbeeld is meestal uniform van kleur, terwijl eikenhout een zeer duidelijke houtstructuur laat zien. Combineer ambachtelijk gemaakte meubels met modern design, en laat uw keuze voor houtsoort en meubelstijl ziel en persoonlijkheid geven aan uw interieur

Verschillende houtsoorten

In de Deense meubelfabrieken worden de volgende houtsoorten gebruikt voor de productie van de meubels; eiken, wildeiken, beuken, kernbeuken, essen, elzen, kersen, teak, walnoot en grenenhout.

Deze houtsoorten zijn in verschillende afwerkingen te bestellen, zowel onbehandeld als gezeept, of geolied, gelakt en f gebeitst in diverse kleuren.

Waarom massief houten meubels?

Onze van nature aanwezige verbondenheid met de natuur maakt dat we altijd weer teruggrijpen op producten uit de natuur, en er nooit op uit gekeken raken. De Scandinavische ontwerpers verstaan de kunst om de natuurlijke eigenschappen van hout te combineren met onze vraag naar comfort en functionaliteit. De meubelfabrieken op hun beurt weten de producten milieuvriendelijk te produceren. Duurzaamheid en woongenot gaan hier hand in hand.

Kiest u ook voor geuren en kleuren uit de natuur in uw eigen huis?

Werkkamer Scandinavische woonstijl
DE VOORDELEN VAN

Massief houten meubelen

Een lange levensduur

Hierdoor zult u er jarenlang plezier aan beleven.

Eenvoudig in onderhoud

Massieve houten meubelen zijn goed te onderhouden

Goed te repareren

Als uw meubels kapot zijn zijn deze vaak succesvol te repareren.

Is een natuurproduct

De natuurlijke uitstraling geeft uw huis een gezond binnenklimaat.