Deense meubels

De Deense meubel ontwerpers verstaan de kunst om functionaliteit, vorm en esthetiek samen te brengen in een ontwerp. Daardoor lukt het hen om tijdloze klassiekers te creëren.

Deense meubels zijn gemakkelijk te begrijpen, er zijn geen onnodig storende details. Ook is van belang dat ‘Design’ al vroeg in de geschiedenis van de Deense industrie een significante rol speelde. Van die ontwikkeling en traditie worden vandaag de dag nog altijd de vruchten geplukt.

De Deense meubelproducenten op hun beurt hebben het gebruik van ambachtelijke tradities hoog in het vaandel staan. Moderne productie technieken worden gecombineerd met handwerk, bij dit alles is er oog voor het milieu en de menselijke factor.

Kenmerkend voor Deense meubels is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Dit ook weer op een wijze waarbij de schoonheid en natuurlijkheid van het hout tot zijn recht komt.

Dit bewerkstelligen ze door o.a. veel zichtbaar hout, en door afwerkingen te gebruiken waarbij de houtstructuur extra naar voren komt, bijvoorbeeld door het gebruik van de onderhoudsmiddelen olie en zeep.

Haslev tafel met opklapbaar blad
Farstrup relaxstoelen

Deense meubels in diverse houtsoorten

De meeste Deense meubelfabrieken bieden hun complete assortiment aan in massief beuken en eikenhout. Per fabriek en per serie is het dan nog verschillend of het ook in de andere houtsoorten wordt aangeboden zoals kernbeuken, wildeiken, essen, elzen, walnoot, berken, grenen en teak hout.

Deense meubels met diverse afwerkingsmogelijkheden

Het is algemeen bekend dat de Scandinaviër houdt van lichte kleuren in de woning. Dus de meubels worden vaak gezeept en wit geolied afgewerkt. Maar ook de andere behandelingen zoals naturel olie, naturel lak, of verschillende kleuren beits behoort tot de mogelijkheden. Ook de combinatie van natuurlijke houtkleuren met bijvoorbeeld wit of zwart gebeitst hout is erg modern.

Citaat van een Deense meubelfabriek:

“We gebruiken alleen het beste deel van het hout bij de productie van de meubels . Onze ervaren vakmensen combineren moderne technieken met traditioneel vakmanschap , zodat de hout structuur en de natuurlijke eigenschappen behouden blijven, gedurende het productieproces en tot het moment waarop de meubels de fabriek verlaten . De meeste meubels worden gemaakt van noordelijke houtsoorten, en we stellen hoge eisen aan alle materialen die gebruikt worden tijdens de productie.”

DE VOORDELEN VAN

Massief houten meubelen

Een lange levensduur

Hierdoor zult u er jarenlang plezier aan beleven.

Eenvoudig in onderhoud

Massieve houten meubelen zijn goed te onderhouden

Goed te repareren

Als uw meubels kapot zijn zijn deze vaak succesvol te repareren.

Is een natuurproduct

De natuurlijke uitstraling geeft uw huis een gezond binnenklimaat.